IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦКБ ще бъде маркет мейкър по позицията на Холдинг Асенова Крепост

Емисията на Холдинг Асенова Крепост бе сред застрашените от сваляне от търговия

15:45 | 08.10.09 г.
ЦКБ ще бъде маркет мейкър по позицията на Холдинг Асенова Крепост

Централна кооперативна банка АД в качеството си на инвестиционен посредник е подал заявление да бъде регистриран като маркет мейкър по емисията акции, издадена от Холдинг Асенова Крепост АД, съобщи БФБ-София.

Емисията на Холдинг Асенова Крепост бе сред застрашените от сваляне от търговия, тъй като не отговаря на новите минимални изисквания за ликвидност за Неофициален пазар на акции.

Съгласно новите изисквания на Правилника на БФБ-София критериите, на които трябва да отговаря дадена емисия, за да бъде търгувана на Неофициален пазар на акции, са два – средномесечният оборот с емисията през последните три месеца да е не по-малък от 4000 лева и средномесечният брой сделки през последните 3 месеца да не е по-малък от 5 броя.

Маркет мейкърите поддържат котировки "купува" и "продава" във всеки един момент по време на търговията, с което осигуряват ликвидност по съответната позиция.

Съгласно изискванията на българското законодателство маркет мейкърите са длъжни да въведат нова котировка в рамките на две минути от оттеглянето на предходната, респективно от цялостното й изпълнение. Маркет-мейкърът е задължен да поддържа котировки "купува" и "продава" с максимален спред от 5% по акциите на дружеството емитент. Минималната стойност на котировката в парично изражение към момента на въвеждането й е 2500 лв.

Мажоритарен собственик на Холдинг Асенова Крепост е Химимпорт Инвест АД. Последното е мажоритар на Химимпорт АД, а Химимпорт АД държи контролния пакет акции в капитала на ЦКБ.

Свързани компании:

Холдинг Асенова Крепост АД(6AS)

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:21 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още