IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балканкар Заря иска удължаване на срока на облигационната си емисия с 1 г.

Емисията е за 5,5 млн. евро и се предлага удължаване до 22 юни 2013 г.

15:32 | 16.10.09 г.
Балканкар Заря иска удължаване на срока на облигационната си емисия с 1 г.

Балканкар Заря АД ще иска от облигационерите си удължаване с една година на облигационната си емисия за 5,5 млн. лв. евро, се казва в съобщение, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

Предложението е новият краен срок за погасяване на емисията да се измести до 22 юни 2013 г.

Предлага се и промяна на съотношенията ”Пасиви към Активи” и ”Покритие на разходи за лихви”, тъй като дружеството наруши съотношенията, залегнали в „Предложението за записване на корпоративни обезпечени облигации на Балканкар Заря“, и акционерите поискаха увеличение на капитала с поне 1 млн. лв., като Общото събрание за увеличението трябваше да се насрочи до 30 юни 2009 г., но това не се случи.

В момента дружеството е с отрицателен собствен капитал, в резултат на значителните за мащабите си загуби и отчита 82% спад на продажбите за второто тримесечие на 2009 г.

За последните 3 месеца акциите на дружеството поскъпват с 39,37% до 1,2 лв. за акция и 1,6 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Балканкар-Заря АД облигации(4BUA)

Балканкар-Заря АД(BZR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още