IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балканкар Рекорд излиза на печалба след продажба на активи

Печалбата преди лихви данъци и амортизации (EBITDA) без отчитане на продажбата на ДМА е отрицателна и е в размер на -2,3 млн. лв. за деветмесечието

10:22 | 29.10.09 г.
Балканкар Рекорд излиза на печалба след продажба на активи

Пловдивският производител на електрокари и мотокари Балканкар Рекорд АД отчита нетна печалба за деветмесечието в размер на 44 хил. лв. при загуба в размер на близо 2 млн. лв. година по-рано, става ясно от отчета на дружеството, представен чрез БФБ-София.

Печалбата идва основно от продажба на дълготрайни материални активи (ДМА). Без този еднократен ефект, нетният финансов резултат на Балканкар Рекорд е загуба в размер на над 3 млн. лв.

Печалбата преди лихви данъци и амортизации (EBITDA) без отчитане на продажбата на ДМА е отрицателна и е в размер на -2,3 млн. лв. за деветмесечието.

Нетният оперативен паричен поток е отрицателен и е в размер на -3 млн. лв. Недостигът от средства е покрит с продажбата на ДМА, от които са постъпили 3,5 млн. лв. през деветмесечието.

Приходите от продажби на продукция намаляват със 68% до 2,4 млн. лв. Продукцията на дружеството се реализира предимно за износ и по-малко за вътрешния пазар.

За деветмесечието Балканкар Рекорд е произвело 87 броя кари и е реализирало 94 броя в това число 85 броя за износ и 9 броя за вътрешен пазар. В сравнение със същия период на 2008г. са произведени 197 броя кари по-малко и са реализирани 193 бр. кари по малко.

Дружеството е предприело стъпки за ликвидиране на доларов валутен портфейл предоставен за управление на Елана фонд мениджмънт – гр. София.

До момента няма сделки с книжата на Балканкар Рекорд АД.

Свързани компании:

Балканкар-Рекорд АД(4BX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още