IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Надзорът задължи Крепежни изделия да не гласува гарантиране на чужд кредит

Акционерите трябваше да гласуват решението на Общото събрание, насрочено за 6 ноември 2009 г.

10:40 | 06.11.09 г.
Надзорът задължи Крепежни изделия да не гласува гарантиране на чужд кредит

Комисията за финансов надзор (КФН) задължи Крепежни изделия АД, гр. Пловдив да не подлага на гласуване точката от дневния ред гласяща „Вземане на решение за гарантиране на кредит на трето лице към банка“. Общото събрание на акционерите (ОСА) е насрочено за 6 ноември 2009 г.

В решението на Ралица Агайн, зам.-председател на КФН, ръководещ управление Надзор на инвестиционната дейност, се казва че, „липсва доклад на управителния орган на дружеството за целесъобразността и условията на предлаганата сделка.“

От прегледа на представените писмени материали по точката от дневния ред на
е видно единствено, че Съветът на директорите (СД) предлага на ОСА да приеме предложението за гарантиране на кредит на „ЗКД”, гр. Ивайловград към Първа инвестиционна банка АД, като гаранцията е в размер на 2 млн. евро, уточняват от регулаторния орган.

Във връзка с така планираното подлагане на разглеждане на тази точка е
необходимо да се посочи, че както редакцията на текста, така и предложението на СД до акционерите на публичното дружество съдържа явна неяснота, смятат от КФН.

В последните 3 месеца акциите на Крепежни изделия АД поскъпват с 1,74% до 1,05 лв. за акция и 300 хил. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Крепежни изделия АД(KREP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още