IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Представителите на Адвент влязоха в борда на Девин

Остават технически детайли преди сделката за 75% от Девин, уточни Цветан Лъжански, главен изпълнителен директор на дружеството

18:50 | 16.11.09 г.
Представителите на Адвент влязоха в борда на Девин

Представители на Адвент Уотър (Люксембург) С.а.р.л са избрани в Съвета на директорите на Девин АД, като Общото събрание е приело предварително обявените точки от дневния ред, съобщи за Investor.bg Цветан Лъжански, главен изпълнителен директор на Девин АД.

Като независими членове на Съвета на директорите са избрани Мартин Онеберг и Матю Литобарски. Решението за избирането на последните двама като независими членове на СД е взето под условие, че Адвент Уотър (Люксембург) С.а.р.л придобие 13 475 000 броя акции, или 75,316% от капитала на Девин АД.

Има технически детайли преди сключването на сделката между Соравия и Адвент, уточни Лъжански.

В края на септември Адвент Интернешънъл, глобален фонд за дялово инвестиране, подписа договор със Соравия Груп Австрия за придобиването на мажоритарния пакет акции от капитала на Девин.

Съгласно договора за покупко-продажба на акции цената на акция се очаква да бъде в интервала между 3,06 лв и 3,17 лв. за акция, оценяваща 100% от стойността на капитала на Девин в диапазона между 28 и 29 млн. евро.

Соравия и Адвент Интернешънъл действат чрез специално създадените за целта дружества: съответно Девин Бетеилигунгс ГмбХ и Адвент Уотърс (Люксембург) С.а.р.л.

Свързани компании:

Девин АД Отписано от публичност(6D3)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:00 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още