IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кремиковските металурзи излизат на всекидневни протести

Металурзите ще настояват за запазване на производството и на работните им места

17:36 | 20.11.09 г.
Кремиковските металурзи излизат на всекидневни протести

Кремиковските металурзи излизат на всекидневни протести от 24 до 27 ноември включително, предаде БТА цитирайки лидера на КТ "Подкрепа" в комбината Людмил Павлов.

Днес металурзите получили разрешение от полицията и общината за организирането на протестните действия. Шествието им ще започва от 9.00 часа от площад "Св. Александър Невски".

Близо 3000 човека от комбината не са получавали пълните си заплати от декември. Те се надяват до 24 ноември да имат срещи с представители на изпълнителната власт, за да продължат разговорите по възможностите за запазване на производството и на работните им места.

Миналата седмица министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков заяви, че Кремиковци върви към ликвидация след като облигационерите на Кремиковци не приеха предложения оздравителен план за комбината. В понеделник металурзите за поред път поискаха ясна позиция на държавата по плана.

По повод вчерашното изказване на министъра на околната среда и водите Нона Караджова, че "Кремиковци" е изтеглил заявлението си за комплексно разрешително на екологично чистите си производства от министерството още преди месец, Павлов съобщи, че ръководството на комбината е оттеглило старото искане за комплексно разрешително, което се отнася за всички заводи на територията на комбината. Преди месец е внесено ново искане за комплексно разрешително, което е само за трите производства - Стан 1700, Завода за непрекъснато леене на стомана и за работатана електропещите в стоманодобивното производство.

В средата на май тази година подаването на природен газ към Кремиковци спря и доменните пещи изстинаха завинаги, тъй като няма технолигичен начин да бъдат запалени отново.

Дружеството реализира 436 млн. лв. загуба за деветмесечието на 2009 г., което е намаление с 46% на годишна база.

В последните 3 месеца акциите на Кремиковци поевтиняват с 69% до 0,17 лв. за акция и 3,1 млн. лв. пазарна капитализация. 

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още