IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хартиеният завод в Костенец замърсява река Марица, РИОСВ му състави акт

Пречиствателната станция на хартиеното предприятие не работи ефективно и отпадъчните води се вливат в реката непречистени

16:12 | 25.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Хартиеният завод в Костенец замърсява река Марица, РИОСВ му състави акт

Водите на река Марица са замърсени от производствената дейност на предприятието за производство на хартия „Костенец ХХИ”, гр. Костенец. Това установиха експерти на РИОСВ – София при направена проверка на място в района, съвместно с екип на мобилната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда и експерти от Басейнова дирекция „Източно Беломорски район”, съобщиха от РИОСВ.

При проверката е установено, че пречиствателната станция на хартиеното предприятие не работи ефективно, т.е. не се използват съответните реагенти и отпадъчните води се вливат в реката непречистени.

Дадени са предписания на ръководството на дружеството в най-кратки срокове да бъдат предприети мерки за въвеждане на пречиствателната станция за отпадъчни води в нормален технологичен режим.

„Костенец ХХИ” АД има издадено Комплексно разрешително през 2006 г. от Министерството на околната среда и водите. При проверката е установено, че не се спазват условията посочени в текста за „Отпадъчни води“. На дружеството ще бъде съставен акт за установено административно нарушение.

Свързани компании:

Костенец-ХХИ АД(HHI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:14 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още