IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата – Девин

През седмицата книжата на дружеството поскъпнаха силно, а оборотът с тях беше най-големият на БФБ-София

10:02 | 28.11.09 г.
Акция на седмицата – Девин

Книжата на Девин АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата". Те отчетоха седмичен ръст от 8,35% до 3,36 лв. за акция. Този ръст е далеч пред най-добрия седмичен резултат за дружество от SOFIX, който е едва 1,79% при М+С Хидравлик. Акциите на Девин не са от компонентите на индекса.

През изминалата седмица Девин е с най-голям оборот на БФБ-София с реализирани 2,93 млн. лв.

Максималната цена през седмицата бе дори 3,5 лв., като на тази цена в четвъртък (26 ноември) се сключи голяма сделка за 805 109 акции за общо 2,82 млн. лв. Пакетът е за 4,5% от капитала на дружеството.

На 19 ноември Адвент Уотър купи 79% от Девин АД при единична цена на акция от 3,061 лв., което беше в долния ценови диапазон на подписания договор с продавача Соравия, определен между 3,06 и 3,17 лв. за акция.

Именно поради сключването на сделката в долната част на ценовия диапазон, борсовите участници бяха приятно изненадани от ръста в цената до 3,5 лв. и значителния обем.

На 19 ноември от Адвент Уотър обявиха, че ще последва търгово предложение, и предвид ръста в цената от миналата седмица и високия обем, въпросът е каква ще е цената на търговото.

Отговорът на този въпрос може да стане известен още тази седмица, тъй като срокът за отправяне на търгово предложение е 14 дни от придобиването на контролния пакет, тоест най-късно до 4 декември (петък) тази седмица.

Ценови коефициенти (консолидирана база)
p/e 39,63
p/b 1,81
p/s 0,86

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за взимане на инвестиционно решение

Свързани компании:

Девин АД Отписано от публичност(6D3)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още