IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Северкооп – Гъмза с 4,1 млн. лв. неконсолидирана загуба за 2009

Загубата е в резултат от продажбата на Медийни системи АД, Стара Загора

12:49 | 25.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Северкооп – Гъмза с 4,1 млн. лв. неконсолидирана загуба за 2009

Северкооп – Гъмза Холдинг АД отчита загуба от 4,144 млн. лв. за миналата година в сравнение с печалба от 660 хил. лв. за предходната, става ясно от неконсолидирания отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ.

Отрицателният резултат е вследствие на загубата от продажбата на участието на холдинга в Медийни системи АД, гр. Стара Загора в размер на 4,161 млн. лв.

През 2009 в основните дъщерни дружества – Емос АД, Ловеч, Устрем ООД, Свищов, и Рибовъдство АД, Русе обемът на дейността е намалял спрямо 2008, се казва в доклада за дейността на дружеството.

Като основен проблем е посочено намаляването на поръчките, както и забавянето на разплащанията, което пряко рефлектира върху ликвидността.

В по-добро състояние е Винпром АД, Велико Търново, както и дружествата, занимаващи се с управление на недвижими имоти - Блатца АД, Ракитово, Буллип АД, София и Имоти–С, София, които запазват добрите финансови резултати от предходната година.

През настоящата година ще продължи тенденцията за намаляване на доходността по притежаваните финансови активи на холдинга, се казва още в доклада за дейността.

Също така се очаква и намаляване доходността в дъщерните дружества (вследствие на спада в потреблението и поръчките) и вероятност от по-малко разпределяне на дивиденти.

През третото тримесечие на 2009 Северкооп – Гъмза отчете 115 хил. лв. консолидирана загуба при приходи от продажби в размер на 1 млн. лв.

Последната сделка с акциите на дружеството на БФБ е от 11 януари на цена от 0,84 лв., което представлява спад от 7% спрямо цената три месеца преди това.

Свързани компании:

Северкооп Гъмза Холдинг АД(GAMZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още