IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа увеличението на капитала на Параходство БРП

Регулаторният орган наложи временна забрана на търговото за Поляница АД

17:40 | 03.02.10 г.
КФН вписа увеличението на капитала на Параходство БРП

Комисията за финансов надзор (КФН) вписа увеличението на капитала на Параходство Българско речно плаване АД, с цел търговия на БФБ-София, съобщиха от комисията. Емисията е в размер на 6 749 999 акции, с номинална стойност 1 лв. всяка. Емисионната стойност на новите акции бе 2,4 лв., като емитентът привлече 16,2 млн. лв. в края на 2009 г. Новият капитал на БРП ще бъде разпределен в 35,7 млн. акции.

Регулаторният орган наложи временна забрана на Радита ООД, гр. Търговище, за закупуване чрез инвестиционен посредник Авал Ин АД на акции на Поляница АД, гр. Търговище, от останалите акционери на дружеството.

КФН определи състава на комисията за провеждане на изпит за признаване на правоспособност на отговорен актюер, който ще се проведе на 13 и 27 февруари и на 13 и 27 март 2010 г. Председател ще бъде проф. дин Нено Павлов, който е заместник-председател на КФН, ръководещ управление Осигурителен надзор. Членове ще бъдат доц. д-р Никола Чолаков, доц. д-р. Йото Йотов, Христина Митрева и Антоанета Ганчева.

Ралица Агайн, зам.-председател на КФН, е задължила МДКЦ Биочек да назначи директор за връзка с инвеститорите, съобщават още от комисията.

Агайн е одобрила Величка Сахакян за член на Съвета на директорите на ИП Авал Ин АД.

Също така се отписват от регистъра, воден от КФН, емисията дялове на управлявания от управляващо дружество Евър управление на активи АД договорен фонд Евър инвест. Прекратяването на договорния фонд е по желание на управляващото дружество.

Свързани компании:

Параходство Българско речно плаване АД(BRP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още