IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Напредък Холдинг предлага 11,57 лв. за акция от Балкан Ловеч

От ловешкото дружество считат, че предложената цена е справедлива

18:07 | 04.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Напредък Холдинг предлага 11,57 лв. за акция от Балкан Ловеч

Напредък Холдинг АД е представило коригирано търгово предложение на цена от 11,57 лв. за закупуване акциите на останалите акционери в Балкан АД, се казва в уведомление от Балкан, публикувано чрез БФБ.

В началото на годината Комисията за финансов надзор наложи временна забрана на търговото предложение от Напредък Холдинг.

„С оглед предвижданията за развитие на дружеството в бъдеще, считаме, че предложената цена е справедлива“, се казва в приложеното становище на Балкан АД относно търговото предложение.

От предложението ставя ясно, че Напредък Холдинг възнамерява да поиска отписване на Балкан от регистъра на публичните дружества.

От холдинга са заявили, че не възнамеряват да извършват промени в мястото на извършване на дейност от дружеството, в състава на съвета на директорите и в условията по трудовите договори. Планирано е намаляване на персонала с около 10% от началото на настоящия месец.

Акциите на дружеството приключиха днешната търговска сесия на БФБ на цена от 10,50 лв., което представлява ръст от 17% от началото на годината.

Свързани компании:

Балкан АД-Ловеч(4BN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още