IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри търговото за Недвижими имоти София и забрани това за Лев Инвест

Регулаторният орган отне лиценза за инвестиционен посредник на Болкан Секюритис по негово искане

17:31 | 17.02.10 г.
КФН одобри търговото за Недвижими имоти София и забрани това за Лев Инвест

Комисията за финансов надзор (КФН) одобри коригирано търгово предложение от Ди Ен Джи асетс ЕООД за закупуване чрез инвестиционен посредник Статус Инвест АД, гр. София, на акции на Недвижими имоти София АДСИЦ, от останалите акционери на дружеството. Предложената цена за една акция е 4,50 лв.

КФН обаче е издала окончателна забрана за публикуване на търгово предложение, внесено от Лев Корпорация АД, за закупуване чрез инвестиционен посредник Фактори АД, на акции от останалите акционери на Лев Инвест АДСИЦ, гр. София.

Регулаторния орган отне издадения лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник на Болкан Секюритис ЕООД, гр. София, по негово искане, съобщава още комисията.

Надзорът не одобри промени в устава на Алфа Кредит АДСИЦ, поради констатирани непълноти и несъответствия с действащото към момента законодателство в представения от дружеството проект за промяна на устава.

КФН отне пенсионната лицензия за извършване на дейност по допълнително пенсионно осигуряване на ПОД Лукойл Гарант – България АД, поради преобразуването му чрез вливане в ПОАД ЦКБ – Сила АД, гр. София, при условията на универсално правоприемство.

Регулаторът прие на първо четене проект за изменение и допълнение на Наредба № 26 от 22.03.2006 г. за изискванията към дейността на управляващите дружества. Проектът касае въвеждането на задължение за управляващите дружества да предоставят информация на КФН чрез e-register, съгласно определени форми, изготвени от КФН.

Проектът ще бъде изпратен на заинтересованите лица и институции за съгласуване и представяне на становище и публикуван на интернет страницата на КФН.

КФН прие Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 25 от 22.03.2006 г. за изискванията към дейността на инвестиционните дружества и договорните фондове. В глава шеста се създава нов раздел „ІІІ а“ относно изискванията при сключване на репо-сделки за покупка или продажба на ценни книжа с уговорка за обратно изкупуване като техники за ефективно управление на портфейла на инвестиционните дружества и договорните фондове.

Наредбата ще бъде публикувана в Държавен вестник.

Свързани компании:

Недвижими имоти София АДСИЦ(NIS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още