IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холдинг Пътища преминава към едностепенна структура на управление

Възнаграждението на новия СД ще бъде в размер на 38 хил. лв. месечно

10:41 | 11.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Холдинг Пътища преминава към едностепенна структура на управление

Холдинг Пътища АД и свързаните с него Мостстрой АД и Железопътна инфраструктура – холдингово дружество АД ще гласуват за преминаване към едностепенна система на управление.

Това ще стане на извънредни Общи събрания на дружествата, насрочени съответно за 12,13 и 14 април, става ясно от поканите за събранията, публикувани чрез Бюлетин Investor.bg.

В проектите за решения се предлага правомощията на Управителните и Надзорни съвети да бъдат прекратени, като на тяхно място се изберат Съвети на директорите (СД).

В Холдинг Пътища за членове на СД са предложени Орлин Хаджиянков, Иван Иванов и Йоана Чолакова.

Освен Хаджиянков за членове на СД в Мостстрой са предложени Румен Йовчев и Ирена Маринова, а в Железопътна инфраструктура – Красимир Сланчев и Благой Милушев.

Месечното възнаграждение на СД на Холдинг Пътища и Железопътна инфраструктура ще възлиза на 38 хил. лв. (16 хил. за председателя, 14 хил. за изпълнителен и 8 хил. за обикновен член), а в Мостстрой ще бъде гласувано възнаграждение на СД в размер на 25 хил. лв. (съответно 12 хил. лв. за председателя, 8 хил. за изпълнителен и 5 хил. лв. за обикновен член).

Членове на досегашните Надзорни съвети бяха Васил Божков (и на трите дружества), Нове - АД - Холдинг (на Холдинг Пътища и Мостстрой), Йоана Чолакова (на Холдинг Пътища), Ирена Маринова (на Мостстрой), Орлин Хаджиянков и Благой Милушев (на Железопътна инфраструктура).

Свързани компании:

Инфра холдинг АД (Железопътна инфраструктура - холдингово дружество)(INFH)

Мостстрой АД /в несъстоятелност/(5MY)

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още