IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протести в Костенец-ХХИ заради принудително пускане в неплатен отпуск

Работниците настояват да бъдат освободени Крум Иванов от длъжността търговски пълномощник, както и Вера Драгиева като директор "Външни пазари"

10:25 | 15.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Протести в Костенец-ХХИ заради принудително пускане в неплатен отпуск

Работници от предприятието за производство на хартия Костенец-ХХИ АД са протестирали днес пред сградата на дружеството, съобщиха от КНСБ.

Причините за протеста са това, че търговският пълномощник Крум Иванов на 12 март, без да обяви престой на работата на предприятието за повече от пет работни дни, е наредил на хората да излязат в престой, поради спиране на производствения процес, по неговите думи - до 24 март 2010 г.

Синдикатите посочват, че не е спазено изискването до настоящия момент на хората да бъдат връчени индивидуално заповеди за принудително пускане в платен годишен отпуск, по смисъла на чл. 173, ал. 4 от КТ.

Работниците настояват да бъдат освободени Крум Иванов от длъжността търговски пълномощник, както и Вера Драгиева като директор "Външни пазари", предава БТА.

Колективът на дружеството иска да бъде назначено ново ръководство. Ако не бъдат приети исканията на работниците, ще последва протестна гладна стачка, предупреждават синдикатите.

Свързани компании:

Костенец-ХХИ АД(HHI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още