IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов опит на Победа да установи контрол над Прайм Пропърти БГ

Дружеството свиква на 17 април извънредно Общо събрание на Прайм Пропърти

11:18 | 17.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Нов опит на Победа да установи контрол над Прайм Пропърти БГ

Победа АД, която контролира чрез свързани лица над 60% от Прайм Пропърти БГ АДСИЦ, свиква на 17 април извънредно Общо събрание на дружеството, става ясно от поканата за събранието, публикувана чрез БФБ.

В края на миналата година отново на извънредно Общо събрание бяха отхвърлени редица предложения на Победа за промени в устава на дружеството и в Съвета на директорите (СД) му. 

На предстоящото Общо събрание пак ще бъде гласувано предложението на Победа решенията на Общото събрание относно промени в устава на дружеството, преобразуване и прекратяване, промяна в размера на капитала и определяне на СД да се вземат с мнозинство от 60% вместо с досегашните 75%.

Блокиращата квота от 25% е в ръцете на пенсионните фондове на Доверие (21%), Булстрад (4%) и фондовете на ТиБиАй.

Предлага се отново освобождаването като членове на СД на Балканска Консултантска Компания ООД, Редстоун България ЕООД и Ти Би Ай Инвест ЕАД, без обаче те да се освобождават от отговорност за дейността им през 2009.

Този път не се предлага избирането на Българско Туристическо Дружество Глобал Турс АД като юридическо лице за член на СД.

Има предложение обаче броят на членовете на СД да бъде в границите 3-7 вместо досегашните 6, т.е. предвижда се възможността за избор на допълнителен член на СД на по-късен етап.

Остава предложението да се допусне възможност оперативното управление на дружеството да се осъществява от единствен изпълнителен директор, а не както е в момента – от двама, както и да се елиминира ротационният принцип на работа между председателя и заместник-председателя на СД на всеки 6 месеца.

Запазва се също и предложението сделките на стойност над 10 хил. лв. да се разрешават от СД, с изключение на случаите, в които по закон се изисква разрешение от Общото събрание.

Последната сделка с акциите на Прайм Пропърти е от 8 март на цена 0,53 лв. за брой, което представлява понижение от 16% от началото на годината и спад от 35% за последната година.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още