IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крепежни изделия АД търси 2,4 млн. лв. от борсата за фотоволтаична централа

Новата емисия ще бъде успешна ако се запишат акции за 120 хил. лв.

13:13 | 14.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Крепежни изделия АД търси 2,4 млн. лв. от борсата за фотоволтаична централа

Крепежни изделия АД ще гласува за увеличение на капитала си на насрочено за 27 май редовно Общо събрание на дружеството.

Предложението е капиталът да бъде увеличен чрез публична емисия на акции с номинал 2 393 430 лв. - десет пъти повече от настоящия капитал на дружеството, се казва в поканата за събранието, публикувана чрез БФБ.

Средствата от увеличението са предназначени за финансиране на собствена фотоволтаична централа с мощност до 1 МВт, разположена на покривите на Крепежни изделия АД.

Увеличението ще се счита за успешно, ако бъдат набрани 119 672 лв. - половината от регистрирания в момента капитал.

На събранието ще се гласува още за потвърждаване решението на Съвета на директорите (СД) относно кредит на дружеството от Юробанк И Еф Джи България АД.

Кредитът в размер на 640 хил. евро ще бъде изплащан на месечни вноски в продължение на 5 години и цели рефинансиране на съществуваща кредитна линия, която е усвоена изцяло.

Приходите от продажби на пловдивското дружество намаляват с 44% през 2009 до 2,557 млн. лв., а печалбата е едва 3 хил. лв., при положителен резултат от 146 хил. лв. през 2008.

Последната сделка с акциите на Крепежни изделия е от 15 януари на цена 1 лв., което представлява спад от 33% спрямо цената година преди това.

Свързани компании:

Крепежни изделия АД(KREP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още