IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ-София оптимизира разходите си, 5 души са съкратени, 2-ма преместени

Според други източници съкратени са осем души

14:56 | 15.04.10 г.
БФБ-София оптимизира разходите си, 5 души са съкратени, 2-ма преместени

БФБ-София оптимизира бюджета си и поради тази причина 5 души са съкратените, а 2-ма са преместени в дъщерното Сервиз финансови пазари ЕООД, научи Investor.bg от официален източник, пожелал анонимност.

Измежду петимата съкратени има и такива, напуснали по свое желание. Промените в персонала са структурни и се съкращават позиции, но има свободни позиции, за които се търси персонал.

Според друг източник екипът на БФБ-София напускат 8 служители, като новината е съобщена на засегнатите в началото на тази седмица.

От БФБ-София отказаха официална информация.

Част от служителите, с които Investor.bg се свърза, изразиха спокойствие за своето място в борсата, а други са в отпуск.

През 2009 г. БФБ-София отчита загуба от 85 хил. лв., а от началото на 2010 г. оборотът на борсата остава нисък и е възможно загубите да продължат.

Загубата за 2009 г. е факт, въпреки че разходите за персонала намаляват с 50,3% до 1,23 млн. лв. Приходи от лихви за 435 хил. лв., на база паричните средства за 7,52 млн. лв., са причината загубата на пазарния оператор да не набъбне до 520 хил. лв. за 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още