IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балканкар Рекорд със загуба за първото тримесечие

Приходите от продажба на продукция се увеличават на годишна база

15:08 | 26.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Балканкар Рекорд със загуба за първото тримесечие

Балканкар Рекорд АД регистрира загуба от 402 хил. лв. за първото тримесечие на 2010 спрямо отрицателен финансов резултат от 694 хил. лв. за същия период на 2009, става ясно от неконсолидирания отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ.

Приходите от продажби на дружеството намаляват с 2% до 1,509 млн. лв., докато само приходите от продажба на продукция се увеличават през тримесечието с 18,7% на годишна база до 939 хил. лв.

През миналата година дружеството отчете нетна загуба от 469 хил. лв. при спад в приходите си от продажби в размер на 30%. За последното тримесечие на 2009 загубата бе 513 хил. лв., а приходите се понижиха с 69% на годишна база.

Съществено влияние върху основната дейност оказват повишените цени на металите, горивата и енергията, както и намалелите поръчки, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.

Повишените разходи повишават себестойността на продукцията, докато в същото време продажната цена на външните пазари не може да бъде променена лесно.

85% от приходите от продажба на продукция за тримесечието са от износ.

Пловдивският производител на електрокари и мотокари е в процедура по отписване от регистъра на публичните дружества.

В началото на годината КФН одобри търгово предложение от Рекорд Кар Холдинг АД за закупуване на акции на Балканкар-Рекорд АД от останалите акционери на дружеството на цена от 9,32 лв. за брой.

Последната сделка на БФБ с акциите на Балканкар Рекорд е от 17 февруари на цена 8 лв., което представляваше ръст от 75% от началото на годината и повишение от 78% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията към 17 февруари бе в размер на 14,5 млн. лв.

Свързани компании:

Балканкар-Рекорд АД(4BX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:23 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още