IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Успешен зимен сезон за Пампорово с 15% ръст на продажбите

Печалбата се увеличава с 39% до 1,93 млн. лв. за първите три месеца на 2010 г.

17:11 | 30.04.10 г.
Успешен зимен сезон за Пампорово с 15% ръст на продажбите

Пампорово АД отчита 15% ръст на продажбите на годишна база до 4,82 млн. лв. за първото тримесечие на 2010 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Печалбата се увеличава с 39% до 1,93 млн. лв. за първите три месеца на 2010 г.

Дружеството стопанисва съоръженията в к.к. Пампорово, включително новия лифт от връх Снежанка към с. Стойките, въведен в експлоатация от този сезон.

От този сезон дружеството пое и управлението на 15 заведения в курорта, които в предишни години отдаваше под наем. Единственият хотел, собственост на Пампорово АД, е Орловец.

От януари 2010 г. беше открит ГКПП Златоград, което доведе до прилив на гръцки туристи. Позитивен за ски сезона беше и дълбокият сняг, достигащ до 200 см, който натрупа в разгара на сезона. Дружеството обаче беше подготвено за безснежна зима със 142 съоръжения за производство на изкуствен сняг.

Очаквахме да бъде усетен ефектът от въвеждането на лифта връх Снежанка – с. Стойките, но поради финансовата криза това не се случи, се казва в междинния доклад за дейността.

Пампорово АД е единственият представител на зимния туризъм на БФБ-София, след като Рила-Боровец АД, бе отписана от публичния регистър, в миналото това се случи и със Соколец-Боровец АД, а Банско никога не е имало дружество, което да го представлява на БФБ-София.

За последните 12 месеца акциите на Пампорово АД поскъпват с 89,19% до 7 лв. за акция и 7,5 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Пампорово АД(4PV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още