IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесопласт се отказа от смяна на името

Дружеството няма да разпределя дивидент за миналата година и да изплаща възнаграждение на членовете на СД през настоящата

16:11 | 19.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Лесопласт се отказа от смяна на името

Името на Лесопласт АД няма да бъде променяно, реши вчера Общото събрание на дружеството, се казва в протокола от събранието, публикуван чрез БФБ.

В поканата за събранието отпреди месец имаше предложение дружеството да приеме името Велде България АД.

Австрийската компания Велде е основен акционер в Лесопласт със 76,67% от капитала, а Делтаууд, Кипър притежава 18,28%.

Общото събрание е гласувало за вписването на Валентин Стаменов, досегашен председател на Съвета на директорите, като втори изпълнителен директор. Той и другият изпълнителен директор Цветомир Цочев ще могат да представляват дружеството както заедно, така и поотделно.

Гласувано е било също дружеството да не разпределя дивидент за миналата година, както и да не бъде изплащано възнаграждение на членовете на СД през 2010.

През първото тримесечие на 2010 продажбите на Лесопласт АД се повишиха с 3,1% на годишна база до 6,8 млн. лв. за пръв път след девет тримесечия на спад.

Производителят на шперплат и дървесно влакнести плочи отчете 292 хил. лв. печалба за миналата година спрямо 663 хил. през 2008, а продажбите спаднаха с 33% до 31,9 млн. лв.

Последната сделка с акциите на дружеството на БФБ е от вчера на цена 23 лв., което представлява понижение от 4,2% от началото на годината и спад от 28% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 9,3 млн. лв.

Свързани компании:

Велде България АД (Лесопласт АД)(4L5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още