IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДВИ на Софарма става председател на одитния комитет на Хидроизомат

Доверие обединен холдинг е основен акционер в Хидроизомат, а Софарма контролира холдинга

10:03 | 21.05.10 г.
ДВИ на Софарма става председател на одитния комитет на Хидроизомат

Общото събрание на акционерите на Хидроизомат АД да смени председателя на одитния комитет Жеко Жеков, с Пелагия Виячева, се казва в проекторешенията за насроченото на 28 юни 2010 г. Oбщо събрание на Хидроизомат. Поканата е публикувана чрез БФБ-София. Понастоящем Пелагия Виячева е директор за връзка с инвеститорите (ДВИ) на Софарма АД.

Към 31 март 2010 г. Доверие обединен холдинг АД има 10,61% дял в Хидроизомат, а дъщерния на Доверие ОХ АД, "Доверие индустриален холдинг" АД притежава 45,43%. От своя страна, Софарма АД е с най-голям дял в бившия приватизационен фонд и го контролира.

На Oбщото събрание на Хидроизомат ще бъдат гласувани отчетът на Съвета на директорите за 2009 г., Съветът на директорите ще бъде освободен от отговорност за дейността си през миналата година, ще бъде избран одитор за 2010 г., както и ще бъдат гласувани другите рутинни точки за годишно Общо събрание на акционерите.

Печалбата за 2009 г. в размер на 43 хил. лв. се предлага да бъде разпределена за резерви.

За последните 12 месеца акциите на Хидроизомат АД поевтиняват с 43,75% до 0,9 лв. за акция и 1,2 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Хидроизомат АД(4HI)

Сердика-Кула АД(3JF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още