IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Има ли пропукване около кръга на Путин?

Случва се нещо по-радикално от инцидентите в пунктовете за набиране на наемници, коментира ген. Съби Събев

13:58 | 23.08.22 г. 1

Има основателни предположения, че около кръга на Путин има пропукване. Това най-вероятно са някакви вътрешни леки трусове и предупреждения, каза ген. Съби Събев в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria.

Гостът коментира атентата срещу Александър Дугин, в който загина неговата дъщеря Даря. "Александър Дугин е един от най-близките хора до Путин и идеолог за т.нар. "руски свят", а други казват, че е маргинал, който само говорел и от него нищо не зависи", каза той.

"През последната година Дугин не беше близо до Путин, но той е идеолог на евразийството, а дъщеря му също е негов последовател. Ние много добре си спомняме неговия призив за украинците: "Убивайте ги, убивайте ги, убивайте ги!". Тези враждебни, радикални призиви от негова страна определиха отношението към него не само в Украйна, но и в самата Русия. Отговорността пое една организация, доколко тя е действителна, трудно може да се каже - Национална републиканска армия. Това е първата ѝ радикална изява", посочи събеседникът.

Събев припомни, че е имало и доста инциденти в пунктовете за набиране на наемници, или както ги наричат те, доброволци за войната с Украйна. Някои комисариати бяха подпалени с коктейли "Молотов" и това бяха първите прояви. Очевидно сега се случва нещо по-радикално и това е сигнал към върхушката на Путин, но това ще стане ясно през следващите седмици и месеци, категоричен бе гостът. 

По думите му има индикации, че Русия започва да търси преговори за прекратяване на войната с Украйна. "Но Украйна няма да се съгласи, защото 20% от нейната територия е окупирана. Тя постави ясна червена линия, че ще започне преговори, когато руските войски се изтеглят. Това трудно може да стане и Путин да се самоунижи по този начин", коментира Събев.

Възможни ли са провокации в ядрената централа, която е окупирана и превърната във военна база? Какви са новите стратегически тактики и стратегии, които Русия ще предприеме занапред и какви бяха до момента от военно-стратегическа гледна точка?

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и политика виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 6
Импeраторът
преди 1 година
Хамериканския и Гейропейски глупости. В ислямска просия няма такива проблеми - просто от време на време разби висши лица се самообесват, самопрострелват и самоодавят. А имаше един загинал по време на лов и един в катастрофа. Ами инциденти...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още