IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дончо Барбалов поема направление „Транспорт и градска мобилност“ в Столичната община

Кристиан Кръстев напуска поста зам.-кмет по транспорта на София по лични причини

14:41 | 08.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Заместник-кметът по финансите и здравеопазване Дончо Барбалов поема и направлението „Транспорт и градска мобилност“ в Столичната община, съобщи БТА, като се позова на пресцентъра на общината.

Досега длъжността заместник-кмет по транспорта се заемаше от Кристиан Кръстев, но той съобщи, че напуска общината по лични причини и ще продължи професионалното си развитие на друга позиция.

Днес той е депозирал молбата си за освобождаване „по взаимно съгласие“ пред кмета на София Йорданка Фандъкова.

„Оттук нататък ще се развивам в друга посока. Напускам в прекрасни отношения с колегите и с кмета, не искат да ме пускат“, обясни той. „Борих се доста време за един конкурс, спечелил съм го и смятам, че трябва да се развивам и да допълвам моята експертиза в транспорта“, посочи още Кръстев.

Кристиан Кръстев беше назначен за зам.-кмет по транспорта в началото на 2020 г. – малко след като през ноември 2019 г. Йорданка Фандъкова спечели четвъртия си кметски мандат. Преди това той беше министър на транспорта в служебното правителство на Марин Райков през 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:41 | 08.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и политика виж още

Коментари

Финанси виж още