fallback

Още един депутат се отцепи от групата на "Има такъв народ"

Това е шестият народен представител, който напуска групата на ИТН

10:29 | 17.06.22 г. 10

Още един депутат се отцепи от групата на "Има такъв народ". Депутатът Кирил Симеонов обяви пред журналисти, че напуска парламентарната група на "Има такъв народ"(ИТН), предава БТА.

По-рано от парламентарната трибуна той заяви, че се срамува от вчерашното си гласуване заедно с ГЕРБ-СДС и ДПС. Симеонов направи изявлението в процедура по начина на водене към председателстващия парламента Мирослав Иванов ("Продължаваме промяната").

"Искам да кажа нещо от сърцето си, без да съм подготвял никакви речи. Аз съм влязъл в политиката на абсолютно меритократичен принцип, без да имам родители партийци, без никой да ме подкрепя, без да имам бизнесмени след мене, без нищо. Когато се видях със Слави Трифонов, той ме пита за какво си тук, за какво се бориш.  Аз му казах тук съм, за да се боря срещу системата, срещу статуквото, вчера ние гласувахме заедно с тази система и мен ме е срам от това нещо".

Последваха бурни аплодисменти в зала.

"Аз не съм ГЕРБ, не съм ДПС и когато се прибера довечера при децата си, аз трябва да мога да ги погледна в очите", добави депутатът от ИТН.

Това е шестият народен представител, който напуска групата на ИТН.

Петима депутати и подалият оставка спортен министър Радостин Василев вече напуснаха групата на "Има такъв народ" в парламента. Това са Георги Георгиев, Иво Атанасов, Николай Радулов, Деян Петков и Светлин Стоянов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:35 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Политика виж още