IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Партията на Мая Манолова и "Системата ни убива" ще се явят заедно на изборите

Ще отворим нашите листи за хора с каузи, заяви Манолова

13:12 | 21.08.22 г. 1
Майките на деца с увреждания от гражданската инициатива "Системата ни убива" влизат в политиката. Снимка: БГНЕС
Майките на деца с увреждания от гражданската инициатива "Системата ни убива" влизат в политиката. Снимка: БГНЕС

Партията на Мая Манолова "Изправи се, България" и Националната гражданска инициатива "Системата ни убива" ще се явят заедно на парламентарните избори. Това съобщиха представители на гражданската организация по време на тяхна акция днес в градинката зад Народното събрание в София.

Майките на деца с увреждания от Националната гражданска инициатива "Системата ни убива" обявиха, че ще се явят на изборите като гражданска квота в листите на партия "Изправи се, България", предава БТА.

"Защо Мая Манолова? Защото тя беше през цялото време до нас, не ни изостави, дори и когато се разграничихме от нейната партия", обясни Нели Димитрова от "Системата ни убива".

"Ще отворим нашите листи за хора с каузи", заяви Мая Манолова. По думите й „това са истински, смели жени, бойци“. Заедно с тях ще станем един силен отбор от биткаджии и най-накрая ще се преборим за Закона за личната помощ, коментира Манолова.

В началото на седмицата от "Системата ни убива"обявиха, че ще участва в предсрочните избори за народни представители като гражданска квота в листите на политическа партия, която тогава не назоваха. Тогава те премахнаха палатката им пред бившия Партиен дом и заявиха, че протестът им от паветата отвън ще бъде пренесен вътре в парламента.

Днес от "Системата ни убива" обявиха името на формацията, с която ще се явят на изборите. От организацията възнамеряват да засадят дъб в градинката до Народното събрание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
penman
преди 1 година
Остава и другата шпиц команда - "сестрите" на Манолова да се включи и цирка ще е пълен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още