IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов отново отказа да стане депутат

Бившият транспортен министър Николай Събев от листата на „Продължаваме Промяната“ в Русе също се отказа от депутатско място

17:35 | 06.10.22 г.
Снимка: БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА
Снимка: БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново отказа официално да стане депутат.

На заседание днес Централната избирателна комисия (ЦИК) е одобрила заявления с искане за необявяване за избрани за народни представители в изборите на 2 октомври 2022 г., подадени от кандидати на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната“, съобщи БТА.

Сред тези, които са подали заявление да не бъдат обявявани за избрани за народни представители, е Бойко Борисов, който се отказва да бъде посочен като избран от два района – в София и Пловдив.

На парламентарните избори през миналата година бившият премиер водеше същите листи и също се отказа от депутатското си място.

Във вторник Борисов вече заяви, че не иска да бъде "нито министър, нито депутат, нито премиер".

Иван Грънчаров и Иван Миховски, представители на коалиция ГЕРБ-СДС от Ловешкия МИР, също не желаят да бъдат посочвани като избрани за народни представители.

Николай Събев от листата на „Продължаваме Промяната“ в Русе също се отказа от депутатско място. Той е собственик на спедиторската компания „Еконт” и беше транспортен министър в кабинета на Кирил Петков.

По-рано днес от пресцентъра на "Продължаваме промяната" разпространиха изявление на Николай Събев, в което той посочва, че никога не е искал да бъде професионален политик, и сега смята, че ще бъде полезен в подобряването на бизнес средата повече, отколкото на политическата сцена.

"Виждам, че "Продължаваме промяната" е спечелила сърцата на много българи и съм сигурен, че това, което започнахме тогава, вече е кауза на голяма част от обществото. Политическият start-up вече е утвърдена партия, и аз съм спокоен за бъдещето й", коментира Събев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:58 | 06.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още