IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Н. Стоянов: До три седмици може да подпишем меморандум с голям немски инвеститор

Отстъпката от 25 стотинки на литър гориво ще важи до края на годината, съобщи служебният министър на икономиката и индустрията

20:00 | 21.11.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Димитър Кьосермалиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосермалиев, Investor Media Group

Очаквам до две-три седмици да подпишем меморандум за разбирателство с голям немски инвеститор. Това заяви в ефира на bTV служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, цитиран от БТА.

По думите му това би била най-голямата еднократна инвестиция в България - над 1 млрд. евро. Тя ще бъде реализирана в Северозападна България под формата на възобновяеми енергийни източници. 

"Вече имаме интерес за подобни проекти от Франция и Китай", допълни Стоянов. 

Той добави, че продължава да има висок интерес от инвеститори в автомобилния сектор. 

"Почти всеки ден имам среща с инвеститори. В момента най-големият проблем, който те срещат, е, че искат бързо да си преместят машините и да започнат да работят, за което са им необходими готови халета. Има недостиг на готови халета", каза министърът. 

Той  съобщи още, че държавата удължава до края на годината отстъпката от 25 стотинки на литър при горивата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:29 | 21.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 2
zelka007
преди 1 година
Хех ... халетата били проблем ... Бащицата обясняваше , че една зидария трябвало да боядисаме и сме в Шенген ... Халета се строят за няколко месеца от гола поляна ... :))) ... Иначе по темата . Известна немска група за профили и искат като цяло да си произвеждат зелен ток за тях и техните партньори ... Фотоволтаици , инвентори , трафове , батерии , управление ... Мащабен проект , интересен ще е ... Некой антиваксър-газовик да рече що не искат ток от Козлодуй и ТЕЦ-овете ами се мъчат с плочки ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още