IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България ще получи 600 млн. куб. метра азербайджански газ до края на 2022 г.

Енергетиката не е единствената област, в която могат да се развиват отношенията между ЕС и Азербайджан, коментира посланика на Баку у нас

21:31 | 25.08.22 г.

България ще получи 600 млн. куб. метра газ от Азербайджан до края на тази година. Количествата са по-малки от договорените през 2013 година 1 млрд. куб. метра, заради липсата на изградена газова връзка - IGB, коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria посланикът на Азербайджан Н.Пр. Хюсеин Хюсеинов.

Той припомни, че през 2021 година страната е изнесла над 8 млрд. куб. метра газ, а след преговорите с Европейската комисия (ЕК) се очаква количествата са се увеличат до 12 млрд. куб. метра. "Ние виждаме едно добро сътрудничество с ЕС", каза още той и допълни, че първото споразумение за доставки на газ са подписани преди 15 години и те се изпълняват без никакво прекъсване.

Енергетиката обаче не е единствената област, в която могат да се развиват отношенията между двете страни. Азербайджан може да предложи сътрудничество и в редица други сфери като земеделие, транспорт, туризъм, каза Хюсеинов.

Какво коментира още Н.Пр. Хюсеин Хюсеинов можете да чуете във видеото

Още коментари можете да откриете на сайна на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Енергетика виж още

Коментари

Финанси виж още