IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Поколението Z насочва социалната ангажираност на бизнеса

С какви стимули се насърчава доброволчеството в корпоративния свят, коментира Моника Симеонова, маркетинг мениджър в TimeHeroes

20:50 | 14.02.24 г. 3
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Наблюдава се голям интерес от страна на компаниите към доброволческите инициативи. Поколението „Z“ (или Gen Z) поставя социалната отговорност за приоритет и издига за кауза социалната ангажираност на бизнеса. Това мнение изрази в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria Моника Симеонова, маркетинг мениджър в TimeHeroes.

Тя обясни, че TimeHeroes от доста години помага на компаниите да намерят най-добрите стратегии и начини, за да включат доброволчески инициативи към социално отговорната си дейност.

По думите ѝ над сто компании се свързват с асоциацията през последната година, като най-важното е обратната връзка на служителите. „Все повече се вижда насърчаване на доброволчеството в корпоративния свят с различни стимули като: допълнителен свободен ден, ако се участва в подобна инициатива, или се опитват да вдъхновят служителите си да повярват в идеята, като не просто се налага, а се дава информация и мотивация защо бива избрана дадена кауза“, посочи Симеонова.

Тя обясни, че се подхожда индивидуално към всяка компания в търсена на доброволческа кампания, тъй като служителите могат да искат да помогнат в различни области, включващи грижа за възрастни хора, екология, помощ за животни и др. Провежда се допитване до служителите, за да се определи какво предпочитат.

„Отговорността за приобщаване на служителите към подобна кауза стои в ръцете на HR отделите“, отбеляза експертът. Маркетинг мениджърът в TimeHeroes поясни, че винаги трябва да се проявява инициатива и от най-високите нива на компанията, показвайки че предприятието е отворено за социални дейности.

Според Симеонова, ако една компания наистина иска да е напредничава, много важно е да се допита до служителите си и да включи такъв тип инициативи в социалната отговорна активност.

Кои компании са активни с проекти за социална дейност с доброволчество? Какви са тънкостите в „занаята“ на професия „доброволец“?

Целия коментар гледайте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „В развитие“ може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:35 | 14.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Екология и ESG виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 0
Ckъcaнa_Ушaнka
преди 2 месеца
До: Кух, ама ти си имал онакава работа ли? Уау, ама не ти личи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 12
khao
преди 2 месеца
глупости на търкалета... през оня работа им е на корпорациите за социалното ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
mr. Yoda
преди 2 месеца
Поколението ще бъде насилвано от мигрантите, които Тъпотто и Крадливото им вкарват, но не веднага. Под дитирамбите на Пишурки и Пишуркинки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още