IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bayer ще плати 40 млн. долара за извънсъдебно споразумение в САЩ 

Бивш служител обвинява компанията в неверни твърдения при продажбата на фармацевтични продукти

14:00 | 03.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Qilai Shen/Bloomberg
Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Германската химическа корпорация Bayer е сключила извънсъдебно споразумение в размер на няколко милиона долара в САЩ във връзка с предполагаеми незаконни комисиони и неверни твърдения при продажбата на някои лекарства. Bayer ще плати около 40 млн. долара за уреждане на спора, съобщи Министерството на правосъдието във Вашингтон в петък (местно време). Компанията не се признава за виновна. 38,9 милиона долара от парите ще отидат за щатското правителство, а 1,1 милиона долара - за 20 американски щати и Вашингтон.

По-конкретно, според съобщението, делото е свързано с искове на бивш служител в сферата на маркетинга за подаване на сигнали за нередности. Тя обвинява Bayer, че е стимулирала продажбите на две лекарства чрез скрити комисионни плащания ("подкупи") на болници и лекари.

Тя също така твърди, че Bayer е направил неверни твърдения по време на процеса на продажбите и е омаловажил рисковете за безопасността на трето лекарство. Въпросните лекарства са Trasylol, Avelox и Baycol.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Здравеопазване виж още

Коментари

Финанси виж още