IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българска платформа улеснява подбора на кадри за болниците

Предлагаме позициониране на всички кариерни възможности в здравеопазването на едно място по най-лесния начин, каза управителят на Medboard Петър Джиджев

10:34 | 11.03.24 г.
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българската платформа Medboard улеснява подбора на кадри за болниците, като дава повече видимост на сектора и осветлява възможностите в него.

В момента там има 300 обяви от 44 работодатели, сред които болници, лаборатории, фармацевтични компании и др.  Това каза Петър Джиджев, съосновател и управител на платформата Medboard, в предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria.

„Работим пряко с компаниите от сектора, говорим с тях – преди да се качи всяка една обява, знаем какво търсене имат, така даваме по-добра възможност на самите кандидати да вземат по-информирано решение, за да стигнат до по-подходяща за тях позиция“, посочи той.

Опитахме се и да обърнем процеса и предлагащите работа сами да могат да намират кандидатите, каза Джиджев. „В Medboard съществува традиционната възможност да кандидатстваш по обява, но съществува и възможност да те поканят, ако се регистрираш на нашата платформа (което не е задължително)“.

Техническата разработката на Medboard е отнела над една година, а е онлайн от три месеца, обясни Джиджев. Погледът на пазара на труда, който екипът му е добил, когато са стартирали своя агенция за подбор на кадри, е бил много ценен, защото е показал, че както търсещите работа, така и предлагащите в областта на здравеопазването изпитват затруднения, обясни още той. 

„При регистрация при нас, платформата и нейните алгоритми свързват обявите за работа на работодатели с твоите възможности, образование и опит и ти дават най-подходящите позиции за теб. При работодателите е същото – те няма нужда да чакат някой активно да кандидатства. При регистрирането на обявата, платформата автоматично им дава списък на кандидатите, които са регистрирани и отговарят на тяхното търсене“, управителят на платформата. 

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването UpDate може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:34 | 11.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Здравеопазване виж още

Коментари

Финанси виж още