IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служебният кабинет върна "Български пощи" на Министерството на транспорта

Ведомството има опит и експертиза за управлението на дружеството, изтъкна служебният зам.-министър на транспорта Николай Найденов

15:16 | 11.08.22 г.
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство върна "Български пощи" на Министерството на транспорта.

„Политиката по пощенските услуги ще се осъществява от вицепремиера по икономическите политики и министър на транспорта“, обяви служебният заместник-министър на транспорта и съобщенията Николай Найденов на брифинг след заседанието на Министерския съвет във връзка с прието днес решение на служебния кабинет.

Найденов обясни, че промяната се налага за привеждането в съответствие със законовите разпоредби. Съгласно структурата на служебното правителство трябва да има определен ресорен вицепремиер по тези въпроси, допълни той.

По думите му Министерството на транспорта и съобщенията има функционални компетентности, добър опит и експертиза по отношение на управлението на „Български пощи“.

В тази връзка правата за едноличен собственик за управляването на „Български пощи“ ще бъдат от страна на Министерство на транспорта и съобщенията, каза Найденов.

Припомняме, че при правителството на Кирил Петков с решение на парламента от април "Български пощи" бяха прехвърлени от Министерството на транспорта и съобщенията към вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова. Мотивът за промяната беше оздравяване и модернизиране на дружеството.

Срещу промяната тогава се обявиха от ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", които заявиха, че целта е тогавашният министър на транспорта Николай Събев да не бъде в конфликт на интереси. Събев е мажоритарен собственик в куриерската компания "Еконт експрес" и спедиторската "Еконт транс", чиято дейност съвпада с част от услугите, предлагани от "Български пощи".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

Финанси виж още