IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Второкласните пътища влизат в тол системата

Правителството одобри нов списък на републиканските пътища, промяната трябва да подобри отчетността на тол сегментите и събираемостта на тол таксите

17:38 | 21.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет одобри нов списък на републиканските пътища, за които се събира такса за изминато разстояние – тол такса, и отмени предишния списък от 2020 г. В него са включени и второкласните пътища, съобщи пресцентърът на правителството.

С новия списък се прецизира и актуализира информацията за тол сегментите на автомагистралите, пътищата първи и втори клас, които са обособена част от трасетата, включени в обхвата на платената пътна мрежа, по които се събира тол такса.

С решението на министрите са извършени промени в броя, наименованието, началната и крайната точка, дължината на конкретния сегмент в метри и километри на автомагистралите, пътищата първи и втори клас, които подлежат на таксуване.

От Министерския съвет се надяват, че промените ще доведат до значително подобряване отчетността на тол сегментите и събираемостта на тол таксите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:39 | 21.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

Финанси виж още