IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японската Nidec получи сертификат за инвестицията си в развоен център у нас

„Нидек Елесис Ар енд Ди Юръп България“ ще открие 70 нови работни места

15:25 | 26.10.23 г.
Снимка: Министерство на иновациите и растежа
Снимка: Министерство на иновациите и растежа

Компанията „Нидек Елесис Ар енд Ди Юръп България“ ЕООД получи сертификат клас А за инвестиция в научна и развойна дейност за 4 827 500 лв. от министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева. Очаква се разкриването на 70 нови работни места, съобщиха от пресцентъра на МИР.

Инвестиционният проект предвижда изграждане на експертен екип за научноизследователска и развойна дейност. Тя ще бъде съсредоточена върху разработване на инвертори за електронна тяга, бордови и извънбордови зарядни устройства, преобразуватели и всякакви приложения за моторни задвижвания.

„Министерството на иновациите и растежа работи за превръщането на България в иновационен хъб за Югоизточна Европа. Насърчаваме развитието на иновации, които се основават на научна и развойна дейност и които ще привлекат високотехнологични инвестиции у нас“, каза Стойчева по време на срещата с директора на компанията Филип Марке и директор „Научна и развойна дейност“ Радосвета Кръстева.

„Нидек Елесис Ар енд Ди Юръп България“ ЕООД е част от японската корпорация Nidec, лидер в автомобилната индустрия. Тя е сред най-големите производители на електрически двигатели и компоненти в своята сфера.

От юни досега са сертифицирани 11 инвестиционни проекта на обща стойност за над 75 млн. лв. С тях се очаква да бъдат разкрити близо 1000 нови работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:29 | 26.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Индустрия виж още

Коментари

Финанси виж още