IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дружество инвестира над 1,5 млн. лева в автоматизирана складова база

Фирмата за дограми и щори „Комстил“ ще открие 6 нови работни места

19:21 | 27.10.23 г.
Снимка: Министерство на иновациите и растежа
Снимка: Министерство на иновациите и растежа

Дружеството „Комстил“ ЕООД получи сертификат клас „Б“ за инвестиция в модерна и автоматизирана складова база за 1 580 000 лв.

Инвестиционният проект на компанията има за цел да предостави складови площи, услуги по пакетиране и етикиране на съхраняваните товари и да отговори на засиленото търсене на помещения за складиране. Като резултат от осъществяването му се предвижда разкриване на 6 нови работни места, съобщават от пресслужбата на Министерството на иновациите и растежа.

„Сред основните цели и задачи на Министерството на иновациите и растежа е да създава и развива благоприятна среда за привличане на инвестиции и висококвалифицирани кадри в подкрепа на растежа на българската икономика“, каза при връчването на сертификата министърът на иновациите Милена Стойчева. По думите ѝ предприемаческото мислене и енергията, вложени в работата на една компания, са ключови за разгръщане на нейния потенциал и разрастване.

Стойчева отбелязва, че чрез новите технологии, модернизацията и дигитализацията на бизнеса ще се повиши конкурентоспособността на страната у нас и в Европа.

„Комстил“ ЕООД се занимава с производство, разпространение, внос и износ на алуминиева и PVC дограма, щори, окачени фасади и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 27.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Индустрия виж още

Коментари

Финанси виж още