IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софтуерното звено на групата "Фьоникс" инвестира 500 хил. лв. в нов IT офис у нас

„Фьоникс Фарма ИТ Сървисиз“ ще използва новия суперкомпютър „Хемус“

20:53 | 02.11.23 г.
Снимка: Министерство на иновациите и растежа
Снимка: Министерство на иновациите и растежа

„Фьоникс Фарма ИТ Сървисиз“ ще открие нов офис в София за разработване на софтуер, съобщават от Министерството на иновациите и растежа. Инвестиционният проект е на стойност 500 хил. лв. и ще доведе до разкриването на 80 нови работни места. За инвестицията си компанията получи сертификат клас „А“. 

Дейността по инвестиционния проект е в областта на информационните технологии. Основният фокус ще бъде компютърно програмиране, поддръжка на инфраструктура, комплексен анализ при разработка на софтуер в съвременните софтуерни технологии. Услугите, които ще предлага компанията, са в три насоки - технологии, продукти и услуги за процеси. За екипа от специалисти ще бъде осигурено необходимото IT и офис оборудване и обучения.

„Нашата цел е да насърчаваме по най-адекватен начин инвеститорите. Работим в посока държавата да осигури навременни насърчителни мерки към тях и да се оптимизират административните процеси. Страната ни има огромен потенциал за развитие на високите технологии. У нас са едни от най-големите таланти в IT сектора“, заяви зам.-министърът на иновациите Веселина Минчева по време на връчването на сертификата.

От компанията подчертаха, че за тях най-важно е професионалното развитие на кадрите им и че са сред първите, които ще използват възможността за високопроизводителни изчисления на новия български суперкомпютър “Хемус”.

От юни досега са сертифицирани 11 инвестиционни проекта на обща стойност за над 75 млн. лв. С проектите се очаква да бъдат разкрити близо 1000 нови работни места.

Групата „Фьоникс“ е европейски лидер в сферите на търговията на едро с фармацевтични продукти, търговия на дребно – аптеки и услуги за фармацевтичната индустрия. С присъствието на 29 пазара за здравни услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:53 | 02.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Индустрия виж още

Коментари

Финанси виж още