IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Дънди Прешъс“ ще инвестира 4 млн. лв. в обществени проекти в Крумовград

С приоритет е финансовото оздравяване на Многопрофилната болница за активно лечение в родопската община

22:04 | 21.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: dundeeprecious.com
Снимка: dundeeprecious.com

Златодобивната компания „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД ще инвестира 4 млн. лв. през настоящата година в проекти в полза на обществото. Това предвижда подписването на годишен рамков договор между кмета на Крумовград Себихан Мехмед и генералния мениджър на компанията в родопската община инж. Любомир Хайнов, съобщиха от пресцентъра на компанията, цитирани от БТА.

Рамковият договор е в изпълнение на поети ангажименти съгласно Меморандум за разбирателство между „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД и Община Крумовград. Той включва 38 проекта в различни категории, а приоритетно на първо място е финансовото оздравяване на Многопрофилната болница за активно лечение в родопската община, осигуряването на средства за допълнителни възнаграждения, текущи ремонти и закупуване на техника за лечебното заведение. Общата сума за подпомагане на болницата е над 1,1 млн. лева. 

Според подписания рамков договор компанията ще осигури близо 1,3 млн. лв. за инфраструктурата на община Крумовград, а сред обектите са както рехабилитация на пътни участъци, така и ремонти по сгради от образователната инфраструктура и закупуване на техника. 

За култура, изкуство и спорт планираните средства са 265 хил. лева и над 1,3 млн. лв. за други дейности в подкрепа на община Крумовград. Сред тях са недеструктивни изследвания на скалното светилище при селата Ковил и Джанка, и почистване и корекция на речното корито на река Крумовица в пределите на град Крумовград.

БТА припомня, че през ноември миналата година минната компания отчете близо 17 млн. лева инвестиции на територията на община Крумовград от стъпването ѝ в родопската община, както и подпомагане на малкия и среден бизнес чрез създадения и функциониращ от 2019 г. фонд с близо 6 милиона лева. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:06 | 21.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Индустрия виж още

Коментари

Финанси виж още