IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция ограничава светещите реклами през нощта

Мярката е в отговор на предложението на ЕК да се намали търсенето на природен газ

14:37 | 24.07.22 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Френският министър на енергийната трансформация Агнес Пание-Рунаше каза, че с цел икономии ще бъде разширена забраната за светеща реклама през нощта, а на магазините ще бъде забранено да държат вратите си отворени, когато климатичната или отоплителната система работи.

„През следващите дни ще издам две наредби: първата удължава забраната за светещи реклами независимо от размера на града от 1 до 6 часа сутринта, с редки изключения, като гари и летища... и втората забранява магазини от отваряне на врати, докато климатикът или отоплителната система са включени", каза тя пред вестник Journal du Dimanche.

Нарушителите са изправени пред глоби - до 750 евро за отворени врати и 1500 евро за незагасена светеща реклама.

В отговор на предложението на еврокомисията да се намали търсенето на природен газ с 15% през следващите осем месеца, Пание-Рунаше обеща, че Франция ще изпълни своята роля, тъй като в тази ситуация страните трябва да действат заедно.

„Нека също да изхождаме от реалността: няма да изискваме значителни усилия от Ирландия, ако тя няма инфраструктурата да доставя газ на континентална Европа“, добави Пание-Рунаше.

По-рано този месец президентът Еманюел Макрон предупреди, че ще са необходими усилия за намаляване на потреблението, припомня Bloomberg.

Европейският съюз предложи блокът да намали потреблението на газ с 15% през следващите осем месеца.

В неделя министърът повтори целта за намаляване на потреблението на енергия с 40% до 2050 г. и с 10% до 2024 г. благодарение на икономии, енергийна ефективност, възобновяеми енергийни източници и ядрена енергия. Въпреки че Франция е по-малко зависима от руския газ от някои съседи, тя е затруднена заради проблеми в ядрените си централи, които осигуряват повече от половината енергия на страната.

Макрон призова компаниите, гражданите и местните администрации да разработят планове за действие при извънредни ситуации през лятото, за да избегнат трудна зима, тъй като Европа се бори с най-тежкия проблем с енергийните доставки от десетилетия насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 0
ledosvetlenie
преди 1 година
Ватенка както каза ай стига с помпозните изказвания - И преди войната само Путин ти беше в устата - Тролетариата пишете само по темата дето ви плащат и особено се дразните ако някой иска да ви обърне внимание на неща за които не ви се плаща
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 1 година
Нищо не си мислел, не се напъвай да изкараш някое помпозно изказване! Най-основното и основополагащо в просперитета на всяка нормална държава е да бъде свободна, хората и да живеят свободно в собствената си земя! И когато едни opки нападат и отнемат това право на наш съсед за пореден път, в интерес на всички свободни страни е да спрат злото. Свободата струва МНОГО повече от временно скъпия газ или петрол!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 1
ledosvetlenie
преди 1 година
Ватенка все съм си мислел че задача номер 1 е просперитета на България ама явно в депото други неща ви вълнуват
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 1 година
Спакойна, таварищи, сега задача номер 1 е вашето жуже да получи среден пръст, вместо пари. Скоро рекламите пак ще светят, докато пияниците зяпат завистливо от калните си коптори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 2
Petar2015
преди 1 година
Престарават се - още неприето предложение, а вече скачат. 1500 евро глоба за забравена лампа! Не трябва ли глобата да е пропорционална на причинената вреда?! За забравен климатик доживотен затвор ли ще има? Такова свърх-контролирано общество започва да прилича на китайското.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
ledosvetlenie
преди 1 година
Форексар това че чист АНТИкомунизъм - Както знаем комунизмът е електрификация плюс народна власт - Тук става въпрос за ДЕелктрификация и никаква народна власт
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 4
alex8712
преди 1 година
Къде е комунизмът? И аз затварям вратата към терасата вкъщи, когато климатикът работи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
forexar
преди 1 година
Комунизмът настъпва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още