IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кремъл: Дроновете над Черно море показват намесата на САЩ в конфликта срещу Русия

Заповедта на Международния наказателен съд за ареста на Владимир Путин е правно нищожна, заяви говорителят на руския президент

17:32 | 19.03.23 г. 2
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Снимка: EPA/БГНЕС
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Снимка: EPA/БГНЕС

Дроновете на САЩ над Черно море са знак за пряката американска намеса в конфликта с Русия, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Миналата седмица американски дрон падна в морето, след като беше прихванат от руски изтребители Су-27 в първия пряк военен сблъсък между двете страни, откакто Русия започна войната си в Украйна миналата година.

„Съвсем очевидно е какво правят тези дронове и тяхната мисия съвсем не е мирна мисия за гарантиране на безопасността на корабоплаването в международни води“, заяви Песков в телевизионно интервю, цитиран от агенция Интерфакс.

„И всъщност говорим за пряка намеса на операторите на тези дронове в конфликта и срещу нас“, допълни той.

Русия съобщи, че дронът е нарушил ограничения във въздушното пространство и е изгубил контрол, след като направил рязка маневра.

Руското министерство на отбраната връчи награди на участвалите в свалянето му летци в отговор на американските обвинения, че инцидентът показва безразсъдство и възможна некомпетентност от страна на пилотите.

Песков коментира и издадената от Международния наказателен съд заповед за арест на президента Владимир Путин, като заяви, че тя е правно „нищожна“, а Русия смята повдигнатите от съда въпроси за „възмутителни и неприемливи“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 19.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 1 година
... ако се намесят, квкаво ще направите! Ще пратите медведев да поплаче малко по социалните мрежи ? Молете се да не се намесят наистина, че Сибир ще ви се види тесен!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Импeраторът
преди 1 година
И да се намесва САЩ, какво ще направите? Че мобилизирате още 300 000 азиатци... еха ... и след три дни сте в Киев, след три месеца във Вашингтон.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още