IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЗОРА откри логистичен и административен център в Индустриален парк Божурище

Общата стойност на инвестицията надхвърля 30 млн. лв.

15:49 | 02.10.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: ЗОРА
Снимка: ЗОРА

На 29 септември Търговска верига ЗОРА откри своя нов логистичен и административен център в Индустриален парк София-Божурище. Търговската верига организира мащабно събитие, на което присъстваха над 400 души - партньори, приятели и служители на компанията. На събитието компанията отбеляза и 32-рия си рожден ден.

Общата стойност на инвестицията надхвърля 30 млн. лв., а логистичният център включва административна сграда и складова база.

Разгънатата застроена площ е 23 085 кв.м, включваща административна част от 3 105 кв. м и складова част от 19 795 кв. м, разделена функционално на три модула, които могат да функционират самостоятелно или обединени.

Логистичният център е проектиран със зони за високо стелажно и свободно складиране на 11,30 м. Осигурена е модерна техника - електрически високоповдигачи ричтрак, електрокари, полуавтоматични машини за опаковане, електрически палетни колички за обработката и транспортирането на стоките.

Компанията очаква новият логистичен парк да ѝ даде възможност да увеличи капацитета си и да повиши ефективността си.

Снимка: ЗОРА Снимка: ЗОРА

Офисната част е разработена с цел да осигури висок стандарт на работа за всички служители. Осигурени са специални зони за хранене, почивка, както и фитнес зала, в която служители да поддържат тонуса и физическата си форма. Офисите са просторни, функционални и комфортни.

На територията на логистичната база има изградени 4 зарядни станции за електромобили. Предстои проектиране и изграждане на още една складова сграда с приблизителна площ от 18 500 кв. м. В процес на проучване и проектиране е изграждането и на фотоволтаична централа с капацитет от 240 kW.

Експанзията на търговската верига гарантира и откриването на още работни места, като от началото на работата на новия склад са открити над 30 нови работни места. Общият брой на служителите на ЗОРА в цялата страна надхвърля 850 души.

Гостите на събитието имаха възможност да разгледат новата база и да се убедят в капацитета ѝ и възможностите, които тя предоставя.

Снимка: ЗОРА Снимка: ЗОРА

По време на събитието водещият разказа накратко историята на търговската верига, акцентирайки върху това, че историята на ЗОРА започва в далечната 1991 г. с трима мечтатели и един малък магазин, който се простира на едва 18 кв. м, за да стигне до днес, когато веригата вече има 37 магазина в страната и онлайн магазин, до който имат достъп милиони клиенти.

Управляващите съдружници Георги Милушев, Стефан Милушев и Георги Стойков благодариха на всички партньори и приятели на ЗОРА, които през годините са били важна част от историята на търговската верига. От сцената те изказаха и специални благодарности към екипа на ЗОРА, без който компанията не би била същата. И тримата изразиха увереност, че новите складови и технологични процеси ще улеснят и оптимизират зареждането на магазинната мрежа ЗОРА, а клиентите ще получат по-бързо и качествено обслужване.

На събитието присъства заместник-министърът на икономиката Ивайло Шотев. Той поздрави екипа на ЗОРА за добре свършената работа и заяви, че логистичната база е символ именно на нея, а компанията е гарант за качество.

Реч и приветствие от сцената на събитието произнесе и Константин Палавеев, изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони“. Той поздрави компанията за постигнатото и изрази своята увереност, че ползотворната съвместна работа ще продължи и занапред.

Приветствие отправи и Константин Чуклев, управител на "Бараж груп", фирмата изпълнител на проекта. Горд от постигнатото, той заяви, че в лицето на ЗОРА е открил незаменим партньор и изрази своята сигурност, че компанията тепърва ще реализира още по-големи успехи.

Арх. Цветан Петров от архитектурно бюро "Иво Петров - Архитекти", архитект на сградата също поздрави гостите от сцената и наблегна на факта, че проектът на една сграда винаги отразява визията на компанията,а реализацията отразява същността ѝ.

Официалната част приключи със символично рязане на лента, както и с разрязването на торта по случай 32-рия рожден ден на веригата.

Снимка: ЗОРА Снимка: ЗОРА

Последна актуализация: 15:50 | 02.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още
Финанси виж още