IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Carrefour се завръща в България чрез нов гръцки партньор

Магазините Parkmart в цялата страна ще преминат под марката Carrefour в идните месеци

09:03 | 09.11.23 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: Jeremy Sukur/Bloomberg
Снимка: Jeremy Sukur/Bloomberg

Френската търговска верига Carrefour обяви "завръщането на магазини и продукти" на своята марка в България чрез гръцкия франчайзингополучател Retail & More, който ще предостави "подфранчайзинг на марката Carrefour" за поне около 20 магазина. Това става ясно от съобщение на френския търговец на дребно, цитирано от AFP и БТА.

Retail & More, гръцки франчайзингополучател на Carrefour от 2022 г., води преговори с няколко български компании за подфранчайзинг на френската марка, като сред тях са 20 магазина от веригата Parkmart Holding, основана през 2018 г. от Добромир Андонов, съобщи Carrefour. Френската верига планира "10 нови франчайзинг пазара до 2026 година".

Магазините Parkmart, които са разпространени в цялата страна (София, Варна, Бургас и други), ще преминат под марката Carrefour през идните месеци.

Retail & More скоро ще има 50 магазина Carrefour в Гърция, според главния изпълнителен директор Василис Стасинулиас, цитиран в съобщението на френската верига. "Горди сме и се радваме да станем партньор на Carrefour в България и сме убедени, че гамата от продукти, предлагани на българските клиенти, ще бъде на нивото на техните очаквания. Приветстваме Parkmart в бъдещата мрежа магазини Carrefour в България", заяви той.

Carrefour навлезе на българския пазар през 2009 г. чрез предишния си гръцки франчайзингополучател Marinopoulos, който загуби франчайзинга за Carrefour през 2016 г.

"Щастливи сме, че ще имаме възможността през следващата година да върнем на българския пазар световноизвестната марка Carrefour и да предложим на българския потребител качеството, което той отдавна заслужава. Продължаваме нашата основна мисия да доставяме на българския потребител качествени стоки", коментира собственикът на Parkmart Добромир Андонов в съобщение на веригата, получено в БТА.

Parkmart е българска верига супермаркети и онлайн магазини за хранителни продукти и стоки за бита във високия сегмент. Първият супермаркет от веригата е отворен във Варна през 2018 г., а към настоящия момент има магазини на територията на по-големите градове в страната.

Към края на 2022 г. Carrefour присъства в над 40 страни, като в осем от тях веригата сама управлява по-голяма или по-малка част от магазините си: Франция, Испания, Италия, Белгия, Полша, Румъния, Бразилия и Аржентина. На Франция, Испания и Бразилия се падат над 80 на сто от общия обем продажби, припомня AFP.

Френската верига залага все повече на франчайз модела, при който поверява управлението на магазините на трета страна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 09.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
vauqaz
преди 5 месеца
Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa - тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт:----- http://gg.gg/ketox
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 0
melon
преди 5 месеца
Тоест едва ли ще има много общо с истинския Карфур...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още