IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Unilever съкращава около 7500 работни места в световен мащаб

Освен това компанията иска да отдели бизнеса си за производство на сладолед в отделно дружество

11:51 | 19.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Британската верига за търговия на дребно Unilever обяви планове за съкращаване на около 7500 работни места в световен мащаб. Съкращенията са част от плановете за преструктуриране на компанията, целящи да доведат до икономии на стойност около 684 млн. лири (869 млн. долара) през идните три години, предадоха ДПА и CNBC.

Unilever иска и да отдели бизнеса си за производство на сладолед, който включва марките Ben & Jerry’s и Magnum, в отделно дружество като част от преструктурирането.

"Предложените промени се очаква да засегнат около 7500 предимно базирани в офиси позиции в световен мащаб, като общите разходи за преструктуриране сега се очаква да бъдат около 1,2 на сто от оборота на Групата за следващите три години", се казва в изявление на компанията.

Преструктурирането ще започне незабавно и се очаква да приключи до края на 2025 г.

От Unilever посочиха, че преструктурирането ще ѝ позволи да стане "по-опростена и по-фокусирана компания" с четири отделни бизнес подразделения - за красота, лична грижа, грижа за дома и хранене.

Малко след обявяването на плановете акциите на Unilever, търгувани на Лондонската фондова борса, тази сутрин скочиха с почти 5 на сто.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 19.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още