IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JDE Peet's влага 5 млн. евро в завода за кафе в Костинброд

През 2024 г. заводът очаква увеличение на продукцията с 25%

09:51 | 10.04.24 г.
Снимка: JDE Peet's
Снимка: JDE Peet's

Един от световните лидери в производството на кафе и чай - JDE Peet's, планира значително разширяване на оперативния капацитет на завода за кафе в Костинброд с инвестиция от 5 млн. евро, насочена към повишаване на капацитета за печене и опаковане, съобщиха от американско-холандската компания.

През 2024 г. заводът за кафе очаква увеличение на продукцията с 25%.

Предприятието обслужва 18 пазара, включително България, Румъния, Унгария, Нидерландия, Гърция, Турция, Италия, Испания, Украйна, Франция, Германия, Чехия, Полша, Прибалтика, Австрия и Великобритания. То предлага широка гама от 85 крайни продукта от 20 сорта кафе.

Към момента компанията има почти 100 служители у нас.

Заводът за кафе в Костинброд намалява въглеродните емисии на пекарната си с 16% и емисиите на азотен оксид с повече от 60%, съобщават още от компанията. Постигнатото намаление на въглеродни емисии възлиза на 350-430 тона годишно.

Компанията е инсталирала 820 слънчеви панела на покрива на завода. Така слънчевата енергия задоволява 12% от общите му енергийни нужди. Освен това заводът използва енергия от 100% възобновяеми източници и генерира нулеви отпадъци за депониране.

Снимка: компанията Снимка: компанията

Предприятието въвежда и нов тип термично доизгаряне с вградено високоефективно оползотворяване на топлината и залага на висококачествена система за пречистване на газовете за новата си пещ.

JDE Peet's е водещ производител на кафе и чай, като присъства на повече от 100 пазара с портфолио от над 50 марки, включително L'OR, Peet's, Jacobs, Senseo, Tassimo, Douwe Egberts, Old Town, Super, Pickwick и Moccona. За компанията работят над 21 хил. служители в света. През 2023 г. JDE Peet's генерира общи продажби в размер на 8,2 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 10.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още