IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцарският собственик на Sportal.bg влага 50 млн. лири в LiveScore

Стилиян Шишков ще влезе в Борда на директорите на спортно-медийната компания 

15:49 | 07.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Unsplash
Снимка: Unsplash

Специализираната в спорта медийна компания LiveScore Group е получила стратегическа инвестиция в размер на 50 млн. паунда (58 млн. евро) от швейцарския медиен конгломерат Ringier AG, който е собственик и на българския спортен сайт Sportal.bg. 

С инвестицията оценката на бизнеса с игри и медии на LiveScore достига 500 млн. паунда. LiveScore заяви, че капиталът ще бъде използван за разширяване на бизнеса в световен мащаб.

LiveScore Group се състои от три марки - LiveScore, LiveScore Bet и Virgin Bet - в областта на спортните медии и игрите. Неотдавна Ringier създаде свое собствено подразделение за спортни медии, наречено Ringier Sports Media Group.
 
След приключването на инвестицията Стилиян Шишков, старши партньор в Sports Media Group на Ringier, ще се присъедини към надзорния съвет на LiveScore. Шишков е и главен изпълнителен директор и основател на Sportal Media Group на Ringier в България.

„От предоставянето на спортни резултати в реално време и безплатни предавания на живо на милиони потребители по света до предлагането на най-иновативните и надеждни възможности за залагания в спортни залагания - LiveScore Group вече доказа, че е истински лидер в бранша и ще бъде фантастичен бизнес партньор за Ringier“, казва главният изпълнителен директор на Ringier Марк Валдер, цитиран в прессъобщението. 

През 2021 г. LiveScore подписа партньорство с футболиста Кристиано Роналдо, като го назначи за посланик на марката на компанията. 

Ringier Sports Media Group включва спортните марки на Sportal Media Group и Digital Ventures ООД в България, Gazeta Sporturilor в Румъния, Sportal.rs в Сърбия и Pulse в Африка. Портфолиото на групата се очаква да нарасне силно през следващите месеци чрез сливания и придобивания, както и нови лансирани продукти, се пояснява още в съобщението. 

Moelis & Company LLC е била финансов съветник, а CMS - правен съветник на LiveScore Group. DLA Piper и KPMG са финансовите съветници на Ringier AG.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Медии и маркетинг виж още

Коментари

Финанси виж още