IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имение на Тръмп се отдава под наем срещу близо 200 хил. долара на месец

Имотът в Палм Бийч първоначално беше обявен за продажба, но не успя да намери купувач

17:44 | 19.04.23 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Имение в Палм Бийч, свързано с бившия президент Доналд Трмъп, беше обявено за отдаване под наем, след като не намери купувач на един от най-нажежените жилищни пазари през последните години, пише Bloomberg.

Къщата с осем спални е налична за наемане на цена от 195 хил. долара на месец с възможност за нанасяне още в петък, става ясно от обявата. Тя разполага с прилежащ терен от над 61 метра, плувен басейн и в нея могат да живеят домашни любимци с разрешението на собственика.

Имотът беше обявен за продажба през март 2021 г. на цена от 49 млн. долара. По-късно тя беше повишена на 59 млн. долара в началото на 2022 г., показва обявата, публикувана в Zillow. Къщата не намери купувач, въпреки че други имения бяха продавани и препродавани в Палм Бийч след началото на пандемията.

Във финансовите си документи, които подаде миналата седмица пред Федералната избирателна комисия по повод кандидатурата си за президентските избори през 2024 г., Тръмп обяви, че имотът струва над 50 млн. долара. През 2021 г., когато напусна президентския пост, той заяви, че имотът струва между 25 млн. и 50 млн. долара и е донесъл приходи в диапазона от 100 хил. до 1 млн. долара.

„В Палм Бийч виждаме движение на хора от най-различни части на страната и света“, коментира Маргит Брант от Premier Estate Properties, която обяви имота за отдаване под наем. „Това е идеална къща за някой, който иска да пробва Палм Бийч“, допълни тя.

Според обявата наемът дава достъп до плажния клуб в Мар-а-Лаго на Тръмп, където той прекарва зимите, откакто отстъпи президентския пост преди две години, за „одобрени наематели“, каза Брант, без да влиза в подробности.

Предишният собственик на къщата беше тръст на името на сестрата на Тръмп Мариан Тръмп Бери, който я продаде за 18,5 млн. долара през 2018 г. Настоящият собственик е компания с ограничена отговорност, която посочва за ръководители синовете на Доналд Тръмп Ерик и Доналд-младши.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:45 | 19.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още