IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виенският икономически форум открива представителство в София

Международната организация ще бъде базирана в централния офис на строителната компания "Главболгарстрой"

16:50 | 08.08.23 г.
Автор - снимка
Създател
От ляво надясно: Калин Пешов, председател на УС на "Главболгарстрой Холдинг"; посланик д-р Елена Кирчева, основател и генерален секретар на Виенския икономически форум; Пламена Ненкова, зам.-изпълнителен директор "Стратегии, комуникации и международни отношения" в "Главболгарстрой Холдинг" и Павел Валодзка, представляващ ГБС. Снимка: Главболгарстрой
От ляво надясно: Калин Пешов, председател на УС на "Главболгарстрой Холдинг"; посланик д-р Елена Кирчева, основател и генерален секретар на Виенския икономически форум; Пламена Ненкова, зам.-изпълнителен директор "Стратегии, комуникации и международни отношения" в "Главболгарстрой Холдинг" и Павел Валодзка, представляващ ГБС. Снимка: Главболгарстрой

Представители на "Главболгарстрой" и Виенския икономически форум подписаха на официална работна среща във Виена споразумение за сътрудничество, в рамките на което международната организация ще създаде свое представителство в централата на "Главболгарстрой" в столицата.

Офисът ще заработи до няколко месеца, задълбочавайки дейността на организацията в страната спрямо общата им стратегия за насърчаване на регионалното икономическо сътрудничество.

“За нас е чест и отговорност да съдействаме за засилване на присъствието на Виенския икономически форум в България. Ще работим активно по широк кръг теми от национално и регионално значение, които ще целят да създават устойчива среда и конкурентни условия за изпълнение на регионални проекти и за поощряване на инвестициите в страната”, каза Калин Пешов, председател на Управителния съвет на "Главболгарстрой", който е и член на Борда на директорите на Виенския икономически форум.

Партньорството на строителния холдинг с международната организация идва в отговор на усилията на "Главболгарстрой" за изграждане на ефективни партньорства, които работят целенасочено за подобряване на бизнес средата в България, увеличаване на преките чуждестранни инвестиции и стимулиране на академичните и индустриални партньорства.

Последните компанията насочва именно в посока създаване и налагане на устойчиви, новаторски и зелени решения, които имат потенциал да докажат ефективното си приложение в различни сектори на икономиката в страната.

Това е поредна стъпка на "Главболгарстрой" в тази посока, след като по-рано тази година компанията откри свое представителство във Виена.

Павел Валодзка Павел Валодзка

Павел Валодзка, представляващ "Главболгарстрой" в Австрия, вижда присъствието на строителния холдинг в търговския център на Европа от една страна като възможност за затвърждаване на позицията на ГБС като модерна и иновативна компания, а от друга – възможност за достигане до едно по-високо бизнес представяне.

Посредством представителството на "Главболгарстрой" във Виена, ние не просто работим за утвърждаване на вече съществуващите партньорства на компанията с бизнеси, доставчици и лидери в сектора, но и се стремим към създаването на академични такива, споделят от компанията и подчертават, че бизнес климатът в България зависи от поведението на големите компании и техния ангажимент към цялостното подобряване на средата.

Виенският икономически форум е международна неправителствена организация, създадена през 2004 г. Тя е със специален консултативен статут към Икономическия и социален съвет на ООН, като от 2015 г. насам форумът е включен и в регистъра за прозрачност на Европейския парламент и Европейската комисия. Организацията се стреми да стимулира и, опирайки се на проучвания, да идентифицира краткосрочни, средносрочни или дългосрочни проекти от общ интерес в региона и да насърчава тяхното изпълнение. Форумът има утвърдена позиция като европейска платформа, свързваща икономическите цели на публичния и частния сектори.

Последна актуализация: 16:50 | 08.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още
Финанси виж още