IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Дронамикс" ще си партнира с австралийска компания за производството на товарни дронове

Това е първият стратегически производствен партньор за българския стартъп

10:32 | 19.07.22 г.
<p>
	Товарният дрон Black Swan на &quot;Дронамикс&quot; беше представен в края на миналата година на Летище София. <em>Снимка: &quot;Дронамикс&quot;</em></p>

Товарният дрон Black Swan на "Дронамикс" беше представен в края на миналата година на Летище София. Снимка: "Дронамикс"

Българският стартъп за безпилотни товарни превози с транспортни дронове „Дронамикс“ ще си партнира с австралийския производител на композитни решения за авиоиндустрията Quickstep Holdings Limited.

Това е първият стратегически производствен партньор за „Дронамикс“.

Меморандумът за партньорство е обявен на международното авиошоу във Фарнборо, съобщават от австралийската компания.

Необвързващият меморандум предвижда Quickstep да предостави инженеринг и производствени услуги на „Дронамикс“ за ускоряване на производството на товарния дрон Black Swan.

Преговорите между компаниите са започнали и се очаква да доведат до обвързващо споразумение за Фаза 1 (Прототип) до 31 октомври 2022 г., посочва се в съобщението.

Първият самолет по линия на партньорството се очаква да бъде доставен през 2023 г. Съгласно дългосрочен план ще има прогресивно увеличаване на производството на товарни дронове през следващите четири години.

Наскоро „Дронамикс“ стана първата компания за товарни дронове, която получи лиценз за европейска авиокомпания за дронове. Дружеството планира да започне търговски операции в Европа преди края на 2022 г., а в Австралия – от 2023 г.

В последните 6 месеца акциите на "Дронамикс" поскъпват с над 6%, а пазарната капитализация на дружеството достига 12,6 млн. лева.

Свързани компании:

Дронамикс Кепитъл АД(DRON)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още