IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтинява за пръв път от три дни*

Пазарът все още се опитва да балансира значителната доза несигурност, свързана с предлагането и търсенето, обясни анализатор

09:49 | 20.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Цената на петрола намалява в сряда, след като записа ръстове в последните три търговски сесии, докато инвеститорите преценяват данните за щатските резерви на суровината и перспективите пред щатския долар, пише Bloomberg.

Световният бенчмарк Брент поевтинява с 1,18%, или 1,27 долара, до 106,08 долара за барел.

Цената на американския сорт West Texas Intermediate (WTI) намалява с 1,17% или 1,22 долара, до 103 долара за барел.

Петрол Петрол

Щатските запаси на петрол са се увеличили с близо 2 млн. барела миналата седмица, а тези на бензин също са нараснали, показват изчисленията на Американския петролен институт според хора, запознати с данните. Предстои официалната статистика на Администрацията за енергийна информация да бъде публикувана по-късно в сряда.

Цената на петрола се движи в диапазона около 100 долара за барел този месец, докато инвеститорите преценяват ефекта върху търсенето от възможна рецесия, както и апетита за рискове и по-големите пазарни движения. След като достигна рекордно равнище миналата седмица, доларът, който стана по-скъп от еврото за пръв път от 20 години, поевтиня, с което направи суровините - включително петрола - по-атрактивни.

В сряда сутринта едно евро се разменя срещу 1,023 щатски долара.

"Пазарът все още се опитва да балансира значителната доза несигурност, свързана с предлагането и търсенето", каза Уорън Патерсън, ръководител по суровинни стратегии в ING Groep NV в Сингапур. "Твърдите времеви спредове все още предполагат затегнатост", допълни Патерсън.

Пазарът на петрол продължава да е в бича структура, в която цените на спот пазара са по-високи от цените на фючърсните доставки. Спредът на Брента между двата му договора с най-близка доставка сега е в размер на 4,37 долара за барел, което е с над долар над нивото преди седмица.

*Към 09:30 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още