IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Албена" отдава втори хотел на франчайз на международната верига Maritim

Договорът за партньорство за хотел "Амелия" е подписан в края на септември, съобщават от дружеството

14:00 | 04.10.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Курортният комплекс „Албена“ отдава втори хотел на франчайз на международната хотелска верига от Германия Maritim, съобщават от дружеството чрез Бюлетин Investor.

Новият 5-звезден хотел „Амелия“, който носи името на първата жена, прелетяла Атлантическия океан, Амелия Еърхарт, става част от най-голямата германска верига хотели.

Договорът за партньорство е подписан в края на септември при официално посещение в курорта на Петер Венел, управляващ директор на компанията Maritim Hotels International, който отговаря за експанзията на веригата извън Германия.

Под бранда Maritim от 2019 г. работи „Парадайз Блу Хотел & Спа“. Хотелът е първият в Източна Европа, който стана част от веригата, като договорът беше подписан през есента на 2018 г. Хотелите „Амелия“ и „Парадайз Блу“ са свързани с топла връзка.

„Албена“ значително увеличава продажбите си през първата половина на 2022 г. в сравнение с 2021 г., която беше силно повлияна от пандемията. Данните обаче отразяват само първия активен месец от летния сезон – юни.

Дружеството увеличава загубата си за периода в сравнение със същия отчетен период на 2021 г., но това се обяснява с по-високите разходи за подготовка за сезона. Реална оценка за състоянието на компанията и туристическия сезон може да се направи при публикуването на отчета за третото тримесечие.

Веригата хотели Maritim е основана през 1969 г. В портфолиото ѝ влизат градски хотели, хотели на летища, хотели в морски курорти и други хотели в Германия, Египет, Албания, България, Китай, Малта, Мавриций, Нидерландия. Компанията управлява най-много хотели в Германия – 25, като общият брой хотели под шапката ѝ е 38.

Хотел „Амелия“ е първият тематичен хотел в „Албена“ с дизайн в авиационен стил, който посрещна гости за първи път този летен сезон, 2022 г.

В последната година акциите на „Албена“ поевтиняват с над 12%, а пазарната капитализация на дружеството достига почти 115,4 млн. лева.

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:00 | 04.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още