IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Трейс Груп Холд" ще ремонтира участък от жп линията Ниш-Димитровград в Сърбия

Договорът е за почти 169,7 млн. лева, като средствата са осигурени от Европейската инвестиционна банка

11:29 | 14.10.22 г. 1
Снимка: Трейс Груп Холд АД
Снимка: Трейс Груп Холд АД

Строителната компания „Трейс Груп Холд“ АД е подписала договор за реконструкция и модернизация на участък от железопътната линия Ниш-Димитровград в Сърбия, съобщават от дружеството чрез БФБ-София.

Отсечката, която фирмата ще ремонтира, е Просек (Сичево) - Димитровград.

„Трейс Груп Холд“ е част от консорциум за ремонта на жп линията - CONSORTIUM TRACE-CAF-START, като е водещ партньор. Другите компании в обединението са Consorzio Armatori Ferroviari S.C.p.A, Италия, и Старт Инженеринг АД, България.

Стойността за изпълнение на дейностите по договора е 169 681 433, 21 евро. Срокът за изпълнение е 1 276 календарни дни, или около 3 години и половина.

Възложител е акционерното дружество за управление на публичната железопътна инфраструктура в Сърбия „Сръбска железопътна инфраструктура“.

Договорът е финансиран от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).

Тази година „Трейс Груп Холд“ започна работа и по пътен участък в Сърбия за 3,2 млн. евро, който се финансира от Европейската банка за възстановяване и развитие. Компанията би трябвало вече да е на финала на строителните дейности.

В Румъния дружеството, съвместно с румънската фирма SC CONI SRL, ще строи над 28-километров магистрален участък от магистралата Плоещ – Бузъу за над 253,2 млн. евро.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 14.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
SnaGi
преди 1 година
Ха да видим дали прословутите с некачествената работа и закъсненията Трейс ще си позволяват такива своеволия и в Сърбия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още